Notícies

El Club Nàutic Vilanova dedica una placa a la Regata Preliminar de la 37a America’s Cup

Activitats en el club

El Club Nàutic Vilanova ha dedicat una placa commemorativa de la primera Regata Preliminar de la 37a America’s Cup, que va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú del 14 al 17 de setembre de 2023. L’acte de descoberta de la placa va tenir lloc dissabte 20 de gener, a la Sala d’Actes del Club Nàutic Vilanova amb la presència en representació de l’America’s Cup de Mack Dalton, director de Patrocinis, Eva Pizà, directora d’Esdeveniments i del president del Club Nàutic Vilanova, que van dedicar unes paraules als socis i sòcies assistents.

Amb aquest senzill gest, el Club vol deixar empremta del que ha representat acollir una prova de la America’s Cup, que aquest 2024 es desenvoluparà a la ciutat de Barcelona. Aquesta competició és considerada la tercera en repercussió en el territori que l’acull, però és el principal esdeveniment de vela a escala mundial. A Vilanova i la Geltrú es van donar cita els millors regatistes mundials amb els AC40, un prodigi de la tecnologia nàutica.

Però a més el Club Nàutic Vilanova, junt amb tots els operadors del Port de Vilanova i l’Ajuntament de la ciutat van treballar estretament amb l’organització de l’America`s Cup durant molts mesos per preparar i gestionar les quatre jornades centrals de la regata preliminar, que van contribuir a promocionar el Club Nàutic Vilanova i elevar el seu prestigi.

Per tot plegat, el Club Nàutic Vilanova ha cregut oportú dedicar aquesta placa per recordar i commemorar aquells quatre dies de setembre del 2023. Un detall per retre agraïment també l’organització “la qual va apostar en tot moment perquè la Copa Amèrica vingués a Vilanova i la Geltrú, per nosaltres ha estat tot un orgull”, va dir el president del Club, Jaume Ballbé. Per la seva part, Eva Pizà i Mack Dalton van elogiar el treball conjunt i especialment dels tècnics del Club Nàutic, fins al punt de “sentir-se com a casa”, com va apuntar Mack Dalton.

La placa commemorativa anirà instal·lada al costat d’altres que recorden els moments importants de la història del Club des de la seva fundació el 1957, com la que recorda el trasllat a les actuals instal·lacions des del moll de Llevant el  1989 i la inauguració del nou edifici social el 2020.