Noticias

El Club Nàutic Vilanova inaugura un edifici de referència a la façana marítima de Vilanova i la Geltrú

10 juillet 2020 club

El Club Nàutic Vilanova ha realitzat una renovació històrica de les seves instal·lacions, que ha culminat aquest divendres amb la inauguració oficial del nou edifici social. A l’assistència d’avui hi ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, entre altres autoritats i representants de la Generalitat de Catalunya, Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Vilanova i la  Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf i d’altres organismes, entitats i empreses vinculades a la façana marítima de la ciutat i al Club.

El president del Club Nàutic Vilanova, Jaume Ballbé, ha explicat les dificultats que han hagut de superar com a entitat en la gestió, i també l'aposta per l'activitat nàutica que estan duent a terme. Sobre la posada en funcionament del nou edifici Ballbé creu que "ara ens queda per fer la cosa més difícil, consolidar el Club, integrar-lo encara més a la ciutat, rejovenir-lo".

A l’apartat de parlaments, l'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha ressaltat el fet que el nou equipament estigui més integrat al port i més obert a la ciutat, i ha aplaudit la iniciativa de persones i entitats com el Nàutic "que treballen pel bé comú, que fan un pas endavant, que tiren endavant un projecte que podem gaudir tots".

Arnau també ha volgut posar en relleu la vinculació amb el barri de mar d'algunes persones presents a la inauguració, com el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l'anterior alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i la seva pròpia.

En aquest sentit, Damià Calvet, ha explicat la vinculació en la seva infantesa i joventut amb el barri de mar i amb el Nàutic, i ha valorat "l'aposta valenta d'un grup de gent per tirar endavant el Club". El conseller ha mostrat el seu convenciment que "des de l'administració el què hem de fer és crear condicions que permetin que l'empenta de la societat tiri endavant", apostant per la col·laboració publico-privada.

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha parlat de la història del Club Nàutic, lligada sempre a la història de la ciutat. "Avui aquesta història guanya en qualitat" ha dit Figueras, "aquest edifici dignifica aquesta porta de la Mediterrània que és Vilanova i la Geltrú".

El Club va iniciar la seva activitat el 1920, per constituir-se formalment com entitat nàutica al 1957 i al 1985 es va traslladar de la dàrsena de Llevant a la seva ubicació actual. El nou edifici, conjuntament amb la remodelació dels vestidors i l'ampliació de l'esplanada esportiva, deixa a l'entitat vilanovina en unes condicions idònies per acollir qualsevol tipus de competició esportiva de primer nivell, fins i tot internacional. Tot plegat forma part d'un seguit d'objectius estratègics del Club Nàutic Vilanova: convertir-se en un referent del litoral català, obrir el recinte portuari a la ciutat, amb l'essencial finalitat del foment de l'activitat nàutica i dotar la façana marítima de Vilanova i la Geltrú d'un nou equipament social, cultural, esportiu i gastronòmic.

El nou edifici social és una inversió de 2,1 milions d'euros, amb recursos totalment propis. Aquesta acció forma part del compromís que Club Nàutic Vilanova d'invertir 5 milions d'euros va adoptar en la renovació de la concessió de l'explotació de la dàrsena esportiva el 2015 fins al 2040 amb Ports de la Generalitat. Junt amb la inversió del nou edifici, en aquests moments el Club ja porta invertits més de 4 milions d'euros des del 2015. Gràcies a aquesta concessió es gestionen 800 amarraments de sis a 22 metres, en 14 pantalans.

El nou edifici social del Club Nàutic Vilanova s'ha reconstruït en el mateix indret on hi havia l'antic equipament, però amb el guany d'un primer pis, on hi ha ubicat el restaurant, que permet unes vistes inèdites i privilegiades de la zona portuària integrada a la façana marítima de Vilanova i la Geltrú. Precisament aquest és un dels grans valors del Club Nàutic Vilanova estar totalment integrat en la façana marítima d'una ciutat de 67.000 habitants que té el tercer port més important de Catalunya.

La junta directiva actual va plantejar que la nova construcció havia d'obrir el Club a la ciutat, tant en visual com físicament. En aquest sentit, s'han enderrocat un seguit de construccions a l'esplanada esportiva que impedien la visual des del Passeig Marítim. Es tracta d'un edifici compacte que pràcticament concentra tota edificabilitat del recinte del Club. Destaca per la seva geometria d'angles rectes i pilars que conformen la seva estructura.

Per completar les inversions acordades el Club Nàutic Vilanova també realitzarà la renovació de la tanca perimetral del seu recinte. "Com a objectiu essencial, i estatutari, el Club Nàutic Vilanova té el deure de liderar el foment de la nàutica a la ciutat. I d'aquesta forma contribuir al coneixement del medi marítim i que la ciutadania de Vilanova i la Geltrú pugui veure la seva ciutat des del mar", apunta Jaume Ballbé, president del Club Nàutic Vilanova.

Els 600 socis i sòcies del Club podran gaudir a partir d'ara un saló social exclusiu a la planta baixa de l'edifici, que també incorpora les oficines, espai de formació i un altre d'actes. Tota la planta baixa és modulable i permetrà acollir esdeveniments de gran i petit format, bé siguin de l'entitat o de fora.

Per últim, la planta baixa també dedica una gran atenció a l'activitat d'Escola de Vela, per on passen 2.000 escolars en programes diferents com l'Esport Blau Escolar, gràcies a un conveni amb la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Vela. A part, l'espai formatiu del Club també es dedica a totes les ofertes d'estiu i de cursos de tots els nivells i edats. En especial destacar el Club de Navegació, per a persones que volen perfeccionar el seu nivell o senzillament que volen navegar i tenen embarcació. "La idea és facilitar la pràctica de la nàutica, per a tots els nivells adquisitius, tinguin o no tinguin embarcació, sigui quina sigui la seva experiència de navegació. L'objectiu a llarg termini és aconseguir que tots els escolars de la ciutat hagin tastat la nàutica, almenys una vegada en la seva trajectòria acadèmica", explica el director esportiu del Club Nàutic Vilanova, Tete Sabaté.

Per completar el vessant esportiu, el Club Nàutic Vilanova disposa de les seccions de Creuers, Pesca, Submarinisme i l'Equip de Regates de Vela Lleugera, amb 35 integrants. Al llarg de l'any acull tres trofeus socials i dos d'oberts de creuers, 10 concursos de pesca i un trofeu obert, dues competicions de vela lleugera i una prova oberta de fotografia submarina.

Enlaces

Galeria de fotografies de la inauguració oficial

Visitar enlace