Marina Day

Per iniciativa de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) se celebra a principis de juny el dia dels Ports Esportius. A causa del bon acolliment de l'acció des de l'edició del 2018 s’hi han unit a la iniciativa multitud de ports de tota la geografia espanyola (Catalunya, Balears, València, Andalusia, Galícia, Astúries, País Basc, etc,) amb la intenció d’apropar-los al ciutadà, durant tota tota la jornada s’organitzen multitud d’activitats tant nàutiques com culturals, gastronòmiques, d’oci i d’altres àmbits destinades a tota la família.

El Marina Day vol trencar amb la imatge que té molta gent de que els ports són llocs tancats i elitistes, ja que són instal·lacions obertes a tothom on no fa falta tenir un vaixell per gaudir de la seva àmplia oferta d’activitats. Per aquest motiu, el Club Nàutic Vilanova, que s’ha sumat a aquesta iniciativa amb activitats gratuïtes de promoció de la pràctica de la vela.

En l’edició 2018 el Marina Day es va traslladar a l’àmbit estatal per consolidar-se com una de les dates de referència del calendari espanyol. Una jornada per apropar-se als ports esportius i gaudir d’una de les joies de la nostre geografia, el mar.