Notícies

La UPC i el Club Nàutic Vilanova signen un conveni de col·laboració

Activitats en el club

L’Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, (EPSEVG), i el Club Nàutic Vilanova han signat un conveni de col·laboració, aquest divendres 28 de juny. A través d’aquest conveni l’EPSEVG podrà utilitzar les instal·lacions i equipaments del Club Nàutic Vilanova. L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions del Club Nàutic Vilanova i ha estat signat per Frederic Vilà, director de l’EPSEVG i Jaume Ballbé, president del Club Nàutic Vilanova. També hi han assistit, el director del Centre d’Investigació SARTI, Joaquim Olivé, José Miguel Quiñones, administrador cap UTG, i Àlex de la Fuente, gerent del Club Nàutic Vilanova.

La utilització d’aquests serveis per part de la UPC es justifica per la necessitat de que els grups de recerca de la UPC en matèria de investigació oceanogràfica, aplicacions bioacústiques i ciències del mar disposin d’aquestes prestacions com a eina de suport a la seva activitat de recerca a l’entorn marí.

Per part, del Club Nàutic Vilanova aquest conveni suposa un pas més amb el seu objectiu d’establir aliances amb diferents institucions, i més en aquesta cas com la prestigiosa Universitat Politècnica de Catalunya. El conveni no fa més que formalitzar una col·laboració que fa anys que s’està realitzant. Des de la base del Club Nàutic Vilanova l’equip científic d’investigació del Centre de Desenvolupament Tecnològic de Sistemes d’Adquisició Remota i Tractament de la Informació (SARTI) realitza les seves immersions per realitzar les tasques del tractament digital de senyals, el disseny electrònic de sistemes d’adquisició de dades i l’automatització de sistemes complexos de mesurament basats en la utilització de dispositius intel·ligents de supervisió i control.