Notícies

S'inicia la fase de formigonat dels fonaments del nou edifici del CNV

Activitats en el club

El Club Nàutic Vilanova va iniciar a principis de juny una important remodelació del seu edifici principal. Aquesta setmana s’han iniciat el formigonat de la llosa de fonamentació. En les properes setmanes s’iniciarà el muntatge de l’estructura prefabricada. Aquesta actuació significa un esforç econòmic molt important pel club, de dos milions euros, que forma part dels compromisos de l'entitat amb la renovació de la concessió de Ports de la Generalitat al 2014, que en conjunt comporten una inversió total de 5 milions d’euros.

L'obra de l’edifici es preveu que estigui enllestida a la primavera de l'any vinent i contempla l'augment d'una alçada de l'edifici principal, que contindrà l'espai de restauració i cafeteria, i l'ampliació de la planta baixa amb les oficines, espai social i escola de vela. Les obres també preveuen reduir l'impacte visual del recinte del club des del passeig marítim amb la finalitat que l'activitat de l'escola de vela sigui visible. Les obres contenen l'esperit que vol impulsar la junta directiva del club d'obrir les seves instal·lacions a la ciutat i que l’entitat aquesta lideri la promoció de l'activitat nàutica a la ciutat.

Les obres permetran millorar i ampliar l'activitat de l'Escola de Vela del Club. Un exemple d'això és el conveni que s'ha arribat amb la Secretaria Generalitat de l'Esport i la Federació de l'Escola de Vela perquè alumnes de l'escola Arjau comencin el programa pilot de l'Esport Blau Escolar, l'equivalent a la popular Setmana Blanca que acullen els pobles del Pirineu. Amb l’ampliació de l’esplanada esportiva també es permetrà dotar a l'Equip de Regates - Sunbrella augmentar en volum i en condicions dels entrenaments. Però la remodelació també deixarà el club en condicions d'acollir competicions de vela primer nivell, fins i tot internacionals.

La junta directiva del club ha fet una aposta decidida per sanejar els comptes de l'entitat i deixar el Club Nàutic Vilanova com una referència dels ports esportius entre Barcelona i Tarragona. Com a eixos centrals hi ha la promoció de la nàutica popular, amb la possibilitat de practicar vela sense un vaixell de propietat, fer caure l'etiqueta de l'elitista del club nàutic, amb noves tarifes socials i dotar la ciutat de Vilanova i la Geltrú amb unes instal·lacions nàutiques que també serveixin de reclam per a visitants transeünts amb vaixells i nous propietaris pel club.