Notícies

L'Ajuntament de Vilanova atorga el Premi Roig Toqués al Club Nàutic Vilanova

Activitats en el club

El ple de l'Ajuntament de Vilanova d'ahir dilluns 1 de març, va aprovar l'atorgament del Premi Roig Toqués en la seva onzena edició a la categoria d'àmbit local al Club Nàutic Vilanova, "club esportiu amb 100 anys d'existència, que promociona la vela i la pesca esportiva i que sempre ha estat molt implicat en els diferents actes de la ciutat", tal com diu textualment la proposta aprovada ahir en sessió plenària.

L'Ajuntament ha volgut significar la trajectòria de l'entitat que va iniciar la seva activitat el 1920 amb les primeres embarcacions esportives i d'esbarjo a la ciutat. El 1942 es va disposar d'uns baixos a la platja per guardar i reparar embarcacions. El 1957 el Club Nàutic Vilanova inaugurava les instal·lacions a la dàrsena de llevant del Port de Vilanova i el 1983 es traslladava a la seva ubicació actual.

Els premis Roig Toqués, instituïts el 20210 volen ser un homenatge pòstum a Francesc Roig i Toqués, gran impulsor en la propagació de temes relacionats amb el mar, fundador del Museu de Curiositats Marineres, que actualment es recorda a l'Espai Far. Els guardons tenen com a objectiu el reconeixement públic d'entitats, organismes o persones per la dedicació a un projecte o per una destacada trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l'àmbit del Mediterrani que hagi contribuït al coneixement i a la divulgació d'algun aspecte relatiu al mar.

Des de fa uns anys, els premis s'atorguen en dues categories: l'àmbit local, i el nacional o internacional. Enguany a la categoria d'àmbit nacional el premi ha recaigut en mans de Ramon Folch i Guillen, doctor en biologia i socioecòleg, que ha fet una tasca de recerca, divulgació i defensa de la biodiversitat i el medi ambient en el nostre territori i a escala global, ha creat innovadores eines científiques i educatives, i tota aquesta tasca ha tingut un gran impacte en molts àmbits professionals i en la sensibilització de la societat envers la natura. Els premis es lliuraran el dijous 18 de març a la tarda al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

 

 

Enllaços

Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués

Visitar enlace

Espai Far

Visitar enlace

Reportatge a Surt de Casa sobre Francesc Roig Toqués

Visitar enlace

Documents relacionats

Resolució de l'Ajuntament de Vilanova sobre els Premis Roig Toqués 2021

descargar (253,69 Kb)

Sobre Francesc Roig Toqués

descarga (253,69 Kb)