Llaguts de Vilanova

El Club Nàutic Vilanova i l’Associació Esportiva Llaguts Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú han arribat a un acord per l’arrendament de dos amarraments. D’aquesta manera, els Llaguts poden normalitzar la seva situació dins del Port de Vilanova. Fins ara ocupaven un espai a la dàrsena pesquera del port, però calia trobar un lloc més adient dins del recinte portuari per no interferir en l’activitat professional dels pescadors. Els Llaguts es poden veure ara des del Passeig Marítim, ja que estan amarrats sobre una plataforma surant al pantalà paral·lel al passeig.

Aquesta entitat té en l’actualitat 105 socis, dels quals una setantena són vogadors i vogadores, que a part dels dos entrenaments setmanals participen en unes vuit activitats esportives i competitives al llarg de l’any. Els Llaguts en els darrers anys s’han revelat com un bon element promocional de la ciutat. Enguany el casc dels Llaguts han estrenat la nova imatge de marca turística de la ciutat. Podeu contactar amb els Llaguts a través del correu llagutsvilanova@gmail.com.

Els llaguts són unes embarcacions tradicionals al litoral català. Es tracta d’unes naus d’ús pesquer, que combinaven la propulsió a vela llatina amb el rem. Cap als anys vuitanta del segle XX, els polièsters i la construcció estandarditzada van començar a substituir la fusta com a matèria principal, canvis paral·lels a tota l'activitat marítima, resultats de noves necessitats i d'adaptacions a les noves tècniques. Actualment el seu ús és completament esportiu.