web 1

El Club Nàutic Vilanova llueix a la presentació del programa Esport Blau Escolar

El passat 18 de juliol, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Vela van presentar, al Museu de Colet de Barcelona, el programa Esport Blau Escolar i van fer balanç de la prova pilot del curs 2017 /2018 celebrada a set Centres Educatius del litoral català. A la presentació hi van assistir el director esportiu del Club Nàutic Vilanova, Diego Yubero, i Rosa Calabuig, directora de l’Escola l’Arjau, el centre vilanoví que s’estrena en aquest projecte pilot que per primer cop es realitza a Vilanova i la Geltrú.

Aquest programa neix amb la premissa d’aproximar i de promoure la Vela als alumnes dels Centres Educatius del litoral català, amb tota la transversalitat interdisciplinària i educativa que això comporta, fomentant tots els valors implícits en aquesta pràctica esportiva.

El programa va estar presentat pel Secretari General del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i va destacar la importància d’aproximar i promoure l’esport de la vela als alumnes dels Centres Educatius de la costa catalana:  “Aquest programa neix amb l’objectiu d’apropar l’esport de la vela a l’alumnat i que aquest esdevingui per ells un esport per tota la vida”. Figueras va remarcar “el compromís i la confiança entre el Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Vela per implementar, de forma progressiva, aquest programa i anar assolint plegats els objectius marcats a curt, mitjà i llarg termini”.

El president de la Federació, Xavier Torres, va iniciar el seu parlament destacant la implicació de totes les parts participants “des del Consell Català de l’Esport, el departament d’Ensenyament, els municipis, els Clubs, l’alumnat i, sobretot, tot el professorat vinculat a aquest programa”. També ha remarcat tots els valors que transmet l’esport de la vela “la vela és un esport farcit de valors com són la superació personal, la disciplina, la responsabilitat, el treball en equip, el respecte al medi i el descobriment del litoral català.” Xavier Torres, també va valorar que “a més de tenir un escenari ideal i immens per aquesta pràctica esportiva com és el mar, els catalans som afortunats perquè disposem d’unes instal·lacions òptimes dels Clubs i les Escoles de Vela de Catalunya”.

Inés Vizcarro, Directora de l’Escola Catalana de Vela de la Federació, va destacar la gran acollida que ha tingut als municipis, al professorat i, per descomptat, en l’alumnat i es visualitzar un vídeo resum de la prova on quedava palès el bon ambient. Vizcarro també va presentar un vídeo tècnic on es detallava el programa i objectius de l’Esport Blau Escolar i ha animat a la gent a què conegui el portal web del programa de Vela Escolar (escolar.vela.cat).

Ja per concloure, es van entregar els diplomes i les banderes acreditatives d’haver participat en el programa a tots els Centres Educatius, Municipis i Clubs.

El programa Esport Blau Escolar continuarà en el proper curs escolar 2018/2019 amb un total de 12 municipis.

Qui hi ha participat en aquesta prova pilot?

– Centres Educatius de la Zona Nord: GRECS de Roses (GEN Roses) i Col·legi La Salle de Palamós (CNCB & CV Palamós).

– Centres Educatius de la Zona Centre: Escola Tomàs Viñas / IE Mar Mediterrani de Mataró (CV Mataró); Escola Jacint Verdaguer del Prat del Llobregat (CMV El Prat); Escola Edumar de Castelldefels (CN Castelldefels) i Escola l’Arjau de Vilanova i la Geltrú (CN Vilanova).

– Centres Educatius de la Zona Sud: CEIP Mediterrani de l’Ampolla (CN Ampolla).

web 2

Club Nàutic Vilanova

Escullera de Ponent s/n.
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

CAPITANIA I SERVEIS ADMINISTRATIUS
Tel. 93 815 02 67 - Fax. 93 815 64 69
cnv@cnvilanova.cat

SECRETARIA ESPORTIVA I ACTIVITATS SOCIALS
Tel. 93 815 02 67
oficinaesportiva@cnvilanova.cat

RESERVES RESTAURANT
Tel. 93 815 39 50.
Obert tots els dies de 8.00 a 23.00 hores.

Mapa

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Segueix-me!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies