bty

L’Escola l’Arjau i el Club Nàutic Vilanova signen un conveni per l’activitat d’Esport Blau Escolar

El Club Nàutic Vilanova i l’Escola l’Arjau han signat avui un conveni de col·laboració sobre l’activitat del programa Esport Blau Escolar. Aquest projecte s’inclou dins del programa escolar del Consell Català de l’Esport i que s’emmarca dintre del programa de Responsabilitat Social Corporativa de la Federació Catalana de Vela. El conveni l’han signat Rosa Calabuig, directora de l’Escola l’Arjau i Diego Yubero, director esportiu del Club Nàutic Vilanova.

La directora del centre ha valorat la participació de l’Escola l’Arjau en aquest programa pilot “pel vincle que té l’escola amb el Barri de Mar i en favor de les activitats nàutiques a la ciutat”. El director esportiu del Club Nàutic destaca la tasca que està duent a terme l’entitat vilanovina en favor del foment de la pràctica de les activitats nàutiques, “en els darrers anys hem potenciat les accions de l’Escola de Vela del club, a través de diferents convenis amb centres d’ensenyament del municipi. Una acció clau per divulgar i fomentar la nàutica a la ciutat”.

L’Esport Blau Escolar pretén posar en contacte els diferents clubs i escoles de vela amb els centres escolars del llarg del litoral català i fer que alumnes de cinquè o sisè de primària puguin potenciar la formació i la cultura de mar mitjançant l’esport de la vela en les modalitats de vela lleugera col·lectiva i vela lleugera doble i individual i n’adquireixin els seus valors.

El conveni fixa la col·laboració durant els quatre anys vinents entre el club vilanoví i l’Escola del Barri de Mar. Enguany ja s’ha començat una prova pilot amb dues línies de cinquè de primària, amb quatre sessions de dues hores cadascuna d’elles. Les dues primeres teòriques i les següents ja en activitat d’aigua. Per als altres tres anys del programa consistirà en 10 sessions anuals impartides durant el 1r trimestre del curs (de setembre a novembre) o en el 3r trimestre (d’abril a juny), distribuïdes en una primera sessió impartida pel professor del centre escolar, quatre sessions de vela lleugera col·lectiva, quatre sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consistirà en una jornada final de caire lúdic competitiu, l‘Escola de Vela del Club Nàutic Vilanova.

Vilanova i la Geltrú, serà un dels set municipis de Catalunya que participen en aquesta prova pilot, de què serà l’equivalent l’Esport Blanc Escolar que ja fa anys que s’està duent a terme en els centres escolars de municipis del Pirineu i Prepirineu, més conegut popularment com la ‘Setmana Blanca’.

El projecte Esport Blau Escolar pretén impulsar la iniciació i el coneixement dels esports de mar en l’entorn nàutic i marí, en la població infantil, especialment en les comarques costaneres. Un altre objectiu d’aquesta iniciativa és educar mitjançant l’esport, a treballar en equip, respectar el medi, divertir-se i conèixer les nostres aigües amb la complicitat dels mestres i dels tècnics d’esport. Finalment, el projecte vol assolir l’autonomia del navegant garantint un nivell adient de navegació.

El programa combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en esports de mar i medi marí, en el marc curricular de l’àrea d’Educació Física, i amb un tractament interdisciplinari. Els continguts del programa es centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat. Aquests es basen en tres nivells: Bàsic, Mitjà i Avançat, més un nivell comú que inclou conceptes iguals a les 5 disciplines: la Vela Lleugera, el Windsurf, el Kitesurf, el Patí de Vela i el Creuer.

bty

bty

Club Nàutic Vilanova

Escullera de Ponent s/n.
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

CAPITANIA I SERVEIS ADMINISTRATIUS
Tel. 93 815 02 67 - Fax. 93 815 64 69
cnv@cnvilanova.cat

SECRETARIA ESPORTIVA I ACTIVITATS SOCIALS
Tel. 93 815 02 67
oficinaesportiva@cnvilanova.cat

RESERVES RESTAURANT
Tel. 93 815 39 50.
Obert tots els dies de 8.00 a 23.00 hores.

Mapa

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Segueix-me!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies