IMG_20171127_201835_resized_20171128_110028311

El president del Club Nàutic Vilanova participa en un debat sobre el Port de Vilanova

El president del Club Nàutic Vilanova, Isidre Melendres, va participar ahir dilluns a l’acte El Port de Vilanova és debat, organitzat pel Grup d’Opinió de la Federació Empresarial del Gran Penedès, amb la col·laboració de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú que a acollir el debat. El Port de Vilanova, per activitat és el tercer port de Catalunya. Presenta algunes singularitats com a infraestructura secundària, perquè tret de Barcelona i Tarragona, és l’únic port que desenvolupa quatre activitats: la comercial, la pesquera, la nàutica i la científica.

Per activitat, l’apartat comercial està a punt de tancar l’any amb 250.000 tones de trànsit de mercaderies. La pesca lidera les captures dels ports catalans, amb tres milions de quilos anuals, però en canvi, la recaptació no és la millor del principat. El sector nàutic està diversificant la seva oferta. I la vessant científica té al Port de Vilanova l’únic túnel acústic civil d’Europa i el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques que lidera l’estudi del soroll antròpic al medi marí.

Isidre Melendres va explicar l’esforç que està realitzant l’entitat perquè els escolars tinguin facilitar per fer activitats nàutiques. En aquest sentit, enguany han passat pel club 600 escolars a través de diferents convenis. Melendres també ha recordat que la voluntat d’obrir el club a la ciutat es plasma amb el disseny de les obres del club que començaran a principis d’any. Aquesta reforma també facilitarà l’arribada d’un nou perfil de soci sense embarcació. Tenim poc futur si només es planteja el club com un lloc d’amarradors, va exclamar el president. D’altra banda, també va anunciar el projecte de reserva marina que vol liderar el Club Nàutic Vilanova.

A l’acte també hi van prendre part diferents ponents com el geograf especialitzat en infraestructures portuàries, Tòful Tobal o Margartia Díez, responsable de la Zona Centre de Ports de la Generalitat, qui va emplaçar al Club Nàutic Vilanova a diversificar la seva oferta i fomentar l’activitat nàutica a través dels centres escolars. També hi van intervenir, l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, el president de la Federació Empresarial Gran Penedès, Martí Sistané, el director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, Frederic Vilà, el patró major de la Confraria de Pescadors, Jaume Carnicer, Joan Ramon Macià, responsable de Vilanova Port – Sammer, i el secretari general de la federació d’empresaris, Isidre Also.

 

Club Nàutic Vilanova

Escullera de Ponent s/n.
08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

CAPITANIA I SERVEIS ADMINISTRATIUS
Tel. 93 815 02 67 - Fax. 93 815 64 69
cnv@cnvilanova.cat

SECRETARIA ESPORTIVA I ACTIVITATS SOCIALS
Tel. 93 815 02 67
oficinaesportiva@cnvilanova.cat

RESERVES RESTAURANT
Tel. 93 815 39 50.
Obert tots els dies de 8.00 a 23.00 hores.

Mapa

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Segueix-me!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies